Aerfugl-BIQ0185.jpg

tittel

Om meg

Alf Jacob Nilsen, årgang 1954. 

Bor i “Habnen”, nærmere bestemt i Kirkehamn på øya Hidra helt vest i Vest-Agder. Gift med Lise. To fantastiske barn, Siri og Håvard og fem like fantastiske barnebarn; Lillianna Joy, Adrian Jacob, August Kevin, Sigurd og Kyrre. Har arbeidet som lærer ved Flekkefjord Ungdomsskole (1982-2004), Hidra Skole (2005-2008) og Flekkefjord Videregående Skole (2008-2017) der jeg underviste i biologi og naturfag. Jeg har alltid likt å undervise og ha kontakt med vår fantastiske ungdom! Jeg har også vært deltidsansatt i NDLA (Nasjonal Digital Lærings-Arena - www.ndla.no) fra 2010 til 2013, en organisasjon som utvikler internettbaserte læringsressurser for biologi i videregående skole. Her har jeg vært med å utvikle faget Bi1. 1. juli 2017 ble jeg AFP-pensjonist og der er jeg nå.

Interessen for natur og biologi har vært der helt siden guttedagene. Fugler, fuglekasser, insekter, akvarium og fisk, alt var like spennende.  Senere ble det lærerskolen i Stavantger etterfulgt av studier i Bergen. I mange år har jeg arbeidet med “Korallrevsakvariet”, korallrevsbiologi og generell tropisk biologi som har vært en av mine hovedinteresse.

Systematikk, biologisk mangfold og fremfor alt bevaring av biomangfoldet og urørt natur står mitt hjerte nær. Noen av fotointeressen retter seg derfor mot det man kan kalle “artsdokumentasjon”. Da landskapsvernområdet på Hidra (Flekkefjord Landskapsvernområde) ble opprettet 11. mars 2005, ble naturen her ute bevart og sikret mot kommersiell ødeleggelse. Dette liker jeg!

Siden mitt første besøk i Afrika (Tanzania) i 2006, har dette kontinentet fascinert meg mer og mer. Safarier til Tanzania, Kenya og Uganda har alle sammen vært store naturopplevelser og høydepunkter i naturfotografi. Jeg vil gjerne dele dette med andre, så nå prøver jeg å få naturfotografer, biologer og naturinteresserte til å delta på turer til Afrika og oppleve safariens magi på nært hold.

Evolusjonsbiologi et annet stort interessefelt. Historien om livets opprinnelse og utvikling, fremfor alt menneskets utvikling og våre tidlig forfedre i Afrika, synes jeg er noe av det mest fascinerende man kan studere (og studier blir man jo aldri ferdig med). Charles Darwin og hans jordomsegling med HMS Beagle der han la grunn-laget for evolusjonsteorien, er temaer som jeg stadig vender tilbake til. Et besøk på Galapagosøyene sommeren 2011 ble naturlig nok et høydepunkt!

Etter mange år med undervannsfotografering, har fotointeressen nå krøpet opp på land. Naturfotografering lar seg utmerket kombinere med reiser og opplevelser i andre land, noe både Lise og jeg er glade i.  Vi prøver å besøkeså mange verdenshjørner som mulig, og gjennom disse hjemmesidene håper jeg å dele noen av naturbildene fra våre opplevelser med dere.....


Alf Jacob Nilsen
Reinferdalsveien 18
NO-4432 Hidrasund

Privattelefon: 38372256
Mobiltelefon:  91384214
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

In the struggle for survival, the fittest win out at the expense of their rivals because they succeed
in adapting themselves best to their environment.
R. R. Ward, “The Living Clocks" (1971)

Du er her: Home Personal Om meg