78001-D.jpg

tittel

     
  

Join us to COSTA RICA: 
Wild & Colourful Photo Expedition


'All Creatures Great & Small'

Tour leader: Des Ong, UK

14 - 27 April, 2019

2 spaces available only!

The focus of our trip is to photograph not only the many diverse species of bird
life in this country, but also other interesting mammals, invertebrates and plants
that are often overlooked on more conventional Costa Rican tours. Working with
an experienced naturalist and biologist, and accompanied by myself, a full-time
wildlife photographer, we will be covering a range of habitats and topography.

Download full program
Download terms and conditionds

Contact us at ajnilsen@online.no or +47 91384214

Hyacint mcawBrasil - República Federativa do Brasil.  Det femte største landet i verden. Portugisisk koloni fra fra år 1500 helt fram til 1815. 205 millioner innbyggere og verdens sjette største økonomi. Dette fotballgale landet i Sør-Amerika skulle arrangere Olympiske Leker i august 2016. Brasil stod på hode. Fattig mot rik, IOC mot resten av verden.  Kontrastene i Brasil er kolossale! 

Det var hit vi skulle. Til Brasil for å finne jaguarer, besøke verdens største våtmarksområde og for å komme inn i verdens største regnskog - Amazonas. Heldigvis skulle vi dra hjem når OL begynte. Ingen støtte til IOC fra oss dessverre.Vi ville heller ut i naturen og komme tettere på en fauna vi ikke kjente så godt fra før.  Sør-Amerika er fuglenes kontinent og mange spennende arter skulle bli festet til minnebrikka. Først skulle vi imidlertid finne den store katten på kontinentet, jaguaren!

Gi en kommentar (1 kommentar)

RajasthanDet er 13. februar februar 2016. Vi er på vei til India igjen. Til dette folkerike og mangfoldige landet der religioner, naturmangfold og kulinariske delikatesser blandes. Helt siden vi reiste omkring i India for to år siden, har vi hatt lyst til å komme tilbake.  Mangfoldet dette landet har å by på lar seg ikke oppleve på en reise, man må stadig vende tilbake hit.

Akkurat som for to år siden var det vår venn Chandraveer Singh (CV) som hadde organisert opplegget.  Vi skulle besøke tre helt ulike områder. Kaziranga NP i delstaten Assam helt i Indias nordøstligste hjørne, Tadoba NP i  delstaten Maharashtra i den sentrale delen av landet og delstaten Rajasthan i nordvest der CV kom fra. Natur og møte med den indiske kulturen i en skjønn forening.  Det skulle vise seg å bli to uker med store natur- og kulturopplevelser, uten feilskjær av noe slag.  CV er en mester i å tilrettelegge personlige turer i India!

Gi en kommentar (6 kommentarer)

orangutanFebruar 2015. Vi var klare for Borneo, nærmere bestemt til Malyasia og til delstaten Sabah på den nordøstlige delen av øya. Til landet som har noen verdens eldste regnskoger, men som samtidig har hogget ut kolossale mengder skog til fordel for kultivering av oljepalmer og rikdom for de få. Det var med blandede følelser vi satte oss på flyet fra Amsterdam med kurs for Kuala Lumpur. 

Ville vi finne de urgamle Dipterocarp-skogene?  Ville vi få se "Man of the Forest"? Eller hva med de små spøkelsesapene, kunne vi bli så heldige å få se en av disse?  Vi gledet oss uansett fordi vi visste at opplevelsene ville bli store.

Våre håp og bekymringer slo til. Vi møtte orangutanen og fikk se hvordan menneskene ofrer verdens rikeste biotop til fordel for kortsiktig profitt.

Gi en kommentar (3 kommentarer)

great white pelicanJuli 2014. Høysommer og varmt som i tropene hjemme i Norge. På nytt gikk reisen til magiske Kenya.  Til savannene og de grunne sjøene i dette fantastiske landet i Østafrika. Fem nordmenn, en amerikaner, to guider/sjåfører fra Kikuy-stammen, to jeeper og alle dyrene i Afrika.

Nok en gang ble det gigantiske naturopplevelser på savannen. Vi så alt sammen og litt til. Pelikanflokker, andre fugler og flodhester på Naivashasjøen, den særegne faunaen i vakre Samburu Nasjonalpark og gnuenes migrasjon, elvekryssing og rovdyr på de store gresslettene i Maasai Mara. Kenya svikter oss aldri...

Gi en kommentar (4 kommentarer)

tigerBharat, men for oss kjent som India. Det største landet i Sør-Asia. Tre millioner kvadrat-kilometer. Ufattelige 1,3 milliarder mennesker.   Verdens nest mest folkerike land og det landet der befolkningen øker raskest. Det landet hvor halvparten av befolkningen lever for mindre enn 10 kroner dagen. Verdens største demokrati. Og 1700 tigre.

Det var hit vi skulle, Lise og jeg. På foto- og opplevelsestur til Madhya Pradesh, en delstat i det sentrale India.Her bor det "bare" 75 millioner mennesker. Vi skulle jakte med kameraet på tiger og alt det andre livet i Kanha, Bandhavgarh og Panna nasjonalpark.  Påsken 2014 skulle ikke feires ved sjøen hjemme slik vi pleide, men i et varmt og folkerikt land langt borte. Guiden vår, Chandraveer Singh, populært kalt "CV", tok oss med omkring.  Opplevelsene ble store og varierte og vi fikk nærkontakt med verdens største katt - bengaltigeren, Panthera tigris tigris.

Gi en kommentar (5 kommentarer)
Du er her: Home Reiser