8292-D.jpg

tittel

Fotolørdag i Hidra Kameraklubb

Arnfinn JohansenDen 15. februar 2014 arrangerte Hidra Kamerklubb "fotolørdag" på Isbua for klubbens medlemmer og inviterte gjester.  Et av klubbens formål er å satse på eksterne foredragsholdere som kan lære oss mer om fotokunsten og inspirere til videre arbeid i klubben.  Klubben har hatt besøk av flere kjente fotografer, bl.a. naturfotografene Ole Jørgen Liodden, Stig Frode Olsen og Kai Jensen, undervannsfotografen Erling Svensen, portrettfotografen Jeanette Larsen og pressefotografen Håkon Mosvold Larsen fra Scanpix. 

Denne gangen var det naturfotografen Arnfinn Johansen fra Lillehammer som besøkte oss.  Arnfinn er en av Norges mest prisbelønte naturfotografer og det var i spenning vi ventet på at klokka skulle bli ett og arrangementet kunne starte. Vi ble ikke skuffet....

Egentlig hadde vi invitert to foredragsholdere til denne dagen. Mari Tefre fra Longyearbyen, produsent av filmen "Polar Eufori" med 10 pårs fartstid på Svalbard, skulle vise oss film og bilder fra vårt arktiske kontinent.  Dessverre ble Mari syk like før hun skulle reise nedover og måtte melde avbud.  Da har vi mer å glede oss til - Mari kommer til høsten!  Arnfinn var sporty og to et ekstra foredrag på strak arm!

Vi hadde invitert gjester fra Biofoto Sørlandet, Mandal Fotoklubb, Kvinesdal Fotoklubb, Moi Fotoklubb og Farsund Fotoklubb. Til sammen hadde ca. 50 personer funnet veien til Isbua denne regnfulle lørdagen i februar. Helt fra Risør hadde folk kommet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnfinn Johansen holder til på Lillehammer og driver firmaet Styrmand med mottoet "Stø kurs i krevende IT-farvann".  Når han ikke er på jobb, er det familien og naturfotografi som legger beslag på tida.  Og Arnfinn har suksess!  Bare hør her:

Nordic Nature Photo Contest 2011: "Overall winner" - Brown Bear in early morning mist
Birds as Art 2012, "Category winner", Small in the Frame - Wagtail and Brown Bear
Black and White Spider Awards 2013: "1st Place" - Wolf and Brown Bear

...bare for å nevne tre av prisene!  Besøk Arnfinns hjemmeside og facebookside for å finne ut mer om fotografen og hans resultater med kameraet:

 

 

 

 

 

 

 
Hidra Kameraklubb bruker to store flatskjermer til bildevisning, en Sony 52'' og en Samsung 65''.  Dette er vi godt fornøyd med. Bildekvaliteten blir vesentlig bedre enn visning med HD-prosjektor.  Dessuten passr skjermen godt i vårt klubblokale på Isbua og dekker synsfeltet til alle sitteplassene. Vi er strålende fornøyd med lokalet og det teknisk opplegget.

Klubbens leder, Karl Olav Jægtnes, åpnet møte med å orientere litt om klubben og om Isbua og ønsket alle hjertelig velkommen til en interessant lørdag.


I det første foredraget med tittelen "Dyreliv i Norden and a taste of India" fikk vi, som tittelen sier se spektakulære bilder fra våre egne områder, ikke minst fra Finland der fotografen har vært mange ganger for å fotografere bjørn, ulv og jerv.  I Finland holder Arnfinn hus hos Lassi Rautiainen Wildlife Safaris som har flere fotoskjul for fotografering av bjørn, ulv og jerv, men arrangerer også fuglefotografering og kursvirksomhet.

Vinnerbildet fra Nordic Nature 2011 "Brown Bear in early morning mist", som er tatt i Finland, er personlig et av de beste naturbildene jeg noen gang har sett. Dette er en vinner! Når man ser dette motivet, hopper hjertet over noen slag (ingen fare, det har begynt å slå igjen nå....).  Rene bakgrunner, spennende lys og ikke minst... være på riktig sted til rett tid ( mao. "ha litt flaks"), det det var det Arnfinn formidlet.  Vi lurer allerede på når vi kan få til en tur til Lassi i de tusen sjøers land? Er du interessert, si fra.

Deretter gikk turen til Svalbard der vi fikk være med på fotografering av Isformasjoner, Isbjørn og Polarrev.  Som en kontrast til dette havnet vi tilslutt i India, tigerens land.  Arnfinn har vært flere ganger i India og kommet tilbake med fantastiske bilder av tiger, leopard og alt det andre spennende livet blant en milliard mennesker i et fjernt land.

I løpet av foredragene var publikum flinke til å stille spørsmål og kommentere.  Det ble en dialog underveis.  Det er bra og lærerikt.  Da første foredrag var ferdig, serverte Isbua fiskesuppe og vi kunne ta en velfortjent lunsj alle sammen. Takk til kokken Konstanse!

Etter lunsj fortsatte Arnfinn med foredraget «Naturfotografi på min måte». Dette var et mer teknisk og estetisk foredrag enn det første.  Nå var fokus på hvordan Arnfinn ønsket at hans naturbilder skulle være. Fotografer fra en lav vinkel, bruk rene flater i bakgrunnen og stor blenderåpning – dette var noen av hovedpunktene som ble berørt. Også i dette foredraget fikk vi se spektakulære bilder fra fjern og nær, bl.a. av fjellrev på Dovre.

Arnfikk klarte å formidle sitt syn på naturfotografi og hvordan han arbeider.  Dette var en god vinkling av historien. Alle har sine egne metoder å jobbe ut fra.  Noen får bedre resultater enn andre - dyktighet, hardt arbeid og flaks.  Arnfinn er en av disse og det viste han oss. Gjennom foredraget "Naturfotografi på min måte" lærte vi en masse! Bra jobba, Arnfinn!

Klokken seks var det over. Fotolørdagen var i boks og hadde vært en suksess!  Karl Olav overrakte boka "Øy i Endring" og "Hidrakalenderen 2014" til Arnfinn som takk for innsatsen.  Lykke til med fotograferingen videre, Arnfinn, og takk for besøket til Hidra. Her er du hjertelig velkommen tilbake!

{jacomment on}

 

Du er her: Home PHOTO Fotolørdag i Hidra Kameraklubb