Isbre-BIQ3397.jpg

tittel

     
  

Join us to COSTA RICA: 
Wild & Colourful Photo Expedition


'All Creatures Great & Small'

Tour leader: Des Ong, UK

14 - 27 April, 2019

2 spaces available only!

The focus of our trip is to photograph not only the many diverse species of bird
life in this country, but also other interesting mammals, invertebrates and plants
that are often overlooked on more conventional Costa Rican tours. Working with
an experienced naturalist and biologist, and accompanied by myself, a full-time
wildlife photographer, we will be covering a range of habitats and topography.

Download full program
Download terms and conditionds

Contact us at ajnilsen@online.no or +47 91384214

barnacle geeseHver vår i april/mai ankommer store flokker hvitkinngjess til Vadehavet Nasjonalpark sør i Danmark.  Her beiter de på engene og hviler på de langstrakte mudderflatene før de etter 3-4 uker fortsetter til hekkeplassene i nord.

Bo Christiansen fra Esbjerg tok meg med til observasjonsplasser i Vadehavet der vi kunne se og oppleve 30.000 hvitkinngjess lette samtidig i et spektakulært skue.  Vi kom helt innpå den vakre fuglen og fikk studere, tografere og filme adferden.  Vadehavet viste seg på sitt beste med strålende sol fra skyfri himmel.

Gi en kommentar (0 kommentarer)

Galapagos. Las Encantadas - de forheksede øyene. 16 øyer øst i Stillehavet, 1000 kilometer vest for Ecuador. Oppdaget ved en tilfeldighet av Fray Tomás de Berlanga i 1535. Et av de mest vulkansk aktive steder på jorda og hjem til forunderlige organismer.

Charles Darwin besøkte øyene i fem hektiske uker i september/oktober 1835 på sin fem års jordomseiling med HMS Beagle.  Etter dette ble verden aldri den samme. Øyene som åpenbarte seg for Darwin og som siden da har blitt mer utforsker enn noen annet sted, har gitt oss en helt ny forståelse av livet på jorda.

Hva gjorde Charles Darwin på Galapagos? Hvorfor er Galapagosøyene så spesielle?  Hvorfor er dette det best vernede stedet på jorda?  Hvordan kan man oppleve denne vulkanske utposten i Stillehavet?

I denne artikkelen prøver jeg å gi noen svar på dette...

Gi en kommentar (0 kommentarer)

havørn haliaeetus albicillaHavørna (Haliaeetus albicilla) er Nord-Europas største rovfugl og den fjerde største ørna i verden. Dagens havørnbestand i Norge er anslått til et sted mellom 3200 og 3800 par som er mer enn halvparten av Europas samlede bestand.  Mens miljøgifter og jakt tidligere truet rovfuglene, er vindmøllene i dag en ny trussel mot havørna.

Den elegante rovfuglen hekker fra Rogaland til Sør-Varanger, men har tradisjonelt sett manglet i vestre del av Vest-Agder. I løpet av de siste 10-20 år har imidlertid flere og flere eksemplarer blitt observert i Hidra-området. Noen par hekker i nærliggende områder og stadig vekk blir ungfugler sett nær bebyggelsen i Kirkehamn på vestsida av øya. Fuglene er relativt tamme og søker etter mat i Kirkehamn og ved øyene utenfor. For første gang har det lykkes å tatt gode nærbilder av denne vakre rovfuglen på Hidra.

Gi en kommentar (8 kommentarer)

Et møte med fjellgorillaen er et minne for livet!  Det finnes imidlertid færre enn 800 fjellgorillaer igjen i verden.  Hele verdensbestanden kan altså få plass i to kinosaler! 

Arten er kritisk truet og bare utbredt i to populasjoner i det sentrale Afrika. Ukontrollert jakt, ødelegging av leveområder, kriger og sykdom har omtrent utryddet hele bestanden av verdens vakreste ape. 

I dag er fjellgorillaen et gigantisk trekkplaser for økoturister fra hele verden.  Selv fikk jeg oppleve gorillane på nært hold i Bwindi National Park i februar 2012.

Gi en kommentar (2 kommentarer)

Av og til hender det at vi får besøk av sjeldenheter. Ikke filmstjerner og OL-vinnere akkurat, men av skapninger fra dyphavene og fjerne farvann, som i vinter da vi fikk besøk av “hulaskjørt”, Physophora hydrostatica.

Gi en kommentar (2 kommentarer)
Du er her: Home Biologi